De cursus moet doorgaan, dus daarom voor de helt van de prijs voor iedereen die nu echt eens werk wil maken van schrijven. Op dinsdagavond 16 maart start een basiscursus creatief schrijven waarin je de beginselen leert van proza, poëzie en non-fictie met enige theorie, leren van elkaar en feedback.

Je leert dat je inspiratie uit heel veel dingen kunt halen, kleine alledaagse voorvallen zijn soms al genoeg en ook in eenvoudige voorwerpen zit een verhaal. Je kunt ze veranderen, uitvergroten, een (andere) stem geven, combineren met eigenschappen en emoties. Je ontdekt dat er al heel veel verhalen in jezelf zitten en dat een verhaal het beste overkomt als je vanuit eigen ervaring schrijft. Daarnaast leer je een personage ontwikkelen en hoe je kunt vertonen in plaats van vertellen.

Opbouw cursus

  • Les 1. Begin bij jezelf met kennismaking, leren liegen en elementen er uit pikken.
  • Les 2. Inspiratie is overal met taalmoment, inspiratieboekje en specifiek schrijven.
  • Les 3. Creatief leren denken met verrassende combinaties, nieuwe functies en een dichtvorm.
  • Les 4. Iedereen heeft verhalen met zintuiglijk associëren en het zeer kort verhaal.
  • Les 5. Creëer je personage met associëren, vertelperspectief en personage spannend maken.
  • Les 6. Laat me beleven met van vertellen naar vertonen, beelden oproepen en een dichtvorm.

Inhoud cursus

Deze cursus wordt gegeven door Winny van Rij, schrijfcoach van Schrijfhuis Groene Hart. Zij geeft al ruim een jaar het maandelijks Schrijfcafé, maar waar het Schrijfcafé is bedoeld om inspiratie te krijgen, leer je in deze cursus zelf inspiratie vinden. Krijg je bij het Schrijfcafé creatieve oefeningen aangereikt, in deze cursus ontwikkel je je eigen creatieve denken. Is alles dat je schrijft tijdens het Schrijfcafé goed, nu ga je kritischer te werk en krijg je feedback. Je leert bepaalde wetmatigheden en regels vanuit enige theorie, je leert vooral door doen en je ontdekt of jouw teksten goed over komen, en zoals je ze hebt bedoeld. Je wilt je lezer er immers bij houden.

Info

De cursus bestaat uit zes wekelijkse avonden van 19.30 tot 22.00 uur en vindt zo mogelijk plaats in de huiskamer van de binnenstad naast de bibliotheek, maar zo nodig online. De prijs voor de cursus bedraagt 60 euro incl. 12,60 euro BTW per persoon.

Aanmelden

Heb je interesse? Stuur een mail naar winny@boekgerei.nl om je aan te melden. Hier kun je ook terecht voor meer informatie. Bellen mag ook: 06-52696029.

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Quote

Schrijven brengt je op  een speelse manier via een andere weg bij jezelf.

Welkom

Ben je op zoek naar een tekstprofessional?
Ik ga graag voor je aan de slag met teksten voor web, flyers, brochures, boeken, journalistieke schrijfsels, interviews, nieuwsbrieven en meer.

Schrijven voor je leven

In september 2019 start ik met het geven van ‘Schrijven voor je leven’ van Kanker in Beeld. Het betreft een creatieve schrijfsessie van vier dagdelen waarin de verwerking van kanker centraal staat.

Meer info?
tekst@winnyvanrij.nl of 06-52696029

Volg mij ook op:
0    0    0