Een creatief project voor Woerden 650 jaar stad

Het is volgend jaar 2022. Woerden is dan 650 jaar stad. Een feestelijke gebeurtenis waar Woerden een heel jaar aandacht aan besteedt. KUNSTaandenRIJN doet hier graag aan mee met het project Taal & Teken waarvoor iedere Woerdenaar zich nu kan inschrijven en waaraan Schrijfhuis Groene Hart een bijdrage levert.

KUNSTaandenRIJN koppelt schrijvers en tekenaars aan elkaar die samen geïllustreerde verhalen gaan schrijven onder het thema ‘Woerden wordt vervolgd’. We beginnen alvast in het najaar van 2021. Dan kunnen we een eerste serie verhalen en tekeningen presenteren rond de startbijeenkomst van Woerden 650. Een tweede reeks zal in januari/februari 2022 plaatsvinden.

Meedoen met een korte cursus

Veertig personen (20 tekenaars en 20 schrijvers) bieden wij de kans hun vaardigheid in schrijven of tekenen te ontwikkelen in een vierdelige cursus onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). Deze personen worden gekoppeld in duo’s om er samen iets prachtigs van te maken: een geïllustreerd verhaal.

Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om met een andere blik te schrijven en tekenen en om samen te werken met iemand met andere vaardigheden.

Meedoen zonder cursus

Je kunt ook meedoen zonder cursus. Deelnemende schrijvers en tekenaars worden gekoppeld in duo’s, zij kunnen zelf aan de slag. Je kunt je nu inschrijven; de details hoor je later.

Thema: Woerden wordt vervolgd

Met dit thema richten wij ons op de toekomst van Woerden en bouwen voort op het rijke verleden van de stad. Het resultaat is voor elk koppel een toekomstfantasie: een tekening met een verhaal erbij of een verhaal met een tekening daarbij.

Praktische zaken

De cursussen vinden plaats in twee series:

  • maandagmiddagen 11 oktober, 25 oktober, 8 november en 22 november 2021
  • zaterdagmiddagen 15 januari, 29 januari, 12 februari en 26 februari 2022

De kosten bedragen dankzij een bijdrage van de organisatie van Woerden650 slechts 30 euro voor de vier bijeenkomsten per persoon.

De cursusmiddagen vinden plaats in het Baken, Beneluxlaan 3, 3446 BK Woerden. Klik hier voor een routebeschrijving.

De eerste bijeenkomst van de cursus is een ludieke kennismaking waarbij we duo’s van schrijvers en tekenaars  vormen. Alle koppels gaan onder leiding van de docenten brainstormen en hun ideeën voor een verhaal en tekening bepalen. Tijdens de twee cursusbijeenkomsten die volgen, gaat Marijke aan de slag met de tekenaars en Winny met de schrijvers. Tussendoor is er onderling contact tussen de koppels en de docenten om tijdens het laatste cursusmoment alles samen te voegen. Dan is er ook aandacht voor presenteren.

En dan…

Na het schrijven en tekenen van een toekomstfantasie is het project nog niet klaar. Wie wat tekent of schrijft wil dit ook wel onder de aandacht brengen en daarvoor hebben we een aantal ideeën. Voor wie dat leuk lijkt denken we aan:

  • Verhalencafés in 2022 waarin de schrijvers en tekenaars hun verhaal voordragen en hun tekening laten zien. Natuurlijk mogen andere Woerdenaren komen luisteren;
  • Een aantal films waarin een selectie van de schrijvers/tekenaars hun verhalen kunnen voorlezen en de illustraties tonen, geschikt om uit te zenden via de lokale televisie en op youtube, verspreid over het feestjaar 2022;
  • Publicatie van de verhalen en tekeningen op digitale media zoals Facebook en Twitter, in de nieuwsbrief van KUNSTaandenRIJN, de nieuwsbrieven en/of websites van de docenten.
  • Een expositie van de tekeningen met de verhalen erbij;
  • Voorleesmomenten bij de Social Sofa in het Westdampark.
  • Een bundeling van alle publicatie in een boek zouden wij prachtig vinden; daarvoor zoeken wij nog een of meer sponsors.

Meedoen?

Krijg je zin om mee te doen, vul dan het formulier in op de website van KUNSTaandenRIJN waar je dit hele verhaal ook nog weer kunt lezen.

Tags

Comments are closed

Quote

Schrijven brengt je op  een speelse manier via een andere weg bij jezelf.

Welkom

Ben je op zoek naar een tekstprofessional?
Ik ga graag voor je aan de slag met teksten voor web, flyers, brochures, boeken, journalistieke schrijfsels, interviews, nieuwsbrieven en meer.

Schrijven voor je leven

In september 2019 start ik met het geven van ‘Schrijven voor je leven’ van Kanker in Beeld. Het betreft een creatieve schrijfsessie van vier dagdelen waarin de verwerking van kanker centraal staat.

Meer info?
tekst@winnyvanrij.nl of 06-52696029

Volg mij ook op:
0    0    0